Klik op de foto voor specificaties

Mijn XV920

Al sinds 1988 maak ik gebruik van ‘Alsvidur’, mijn trouwe Yamaha XV920.

De motor kon ik begin november ophalen, zodat hij direkt wat ervaring op kon doen met de pekel die dan op de weg ligt, want in die tijd had ik nog geen auto. De eerste jaren reed ik er dus zomer en winter op.

Dit was mijn 2e XV920, de eerste reed ik na een half jaar total loss tegen een Toyota, waarvan de bestuurster mij niet had gezien. Een gat in de auto, een gat in het carter van de motor, het voorwiel stijf tegen het blok geklemd en mijn eerste (zij het zeer korte) ervaring met het vliegen.

De motor werd naast het gewone woon/studeerverkeer, 's zomers ook gebruikt als vervoermiddel naar diverse steden en dorpen, met de accordeon achterop zodat ik als straatmuzikant het onderhoud voor de motor kon betalen.

In 1990 moest ik wel een auto nemen; ik begon als toetsenist in een band en nam nu zoveel spullen mee, dat kon niet meer op de motor.

Het voordeel was dat de motor nu alleen voor ritjes bij mooi weer en voor vakanties, waarbij hij het gebracht heeft tot hoogtes boven de 2500 Meter. Na 24 jaar en 76.015 mijl (122.331 km) heb ik de motor in 2012 verkocht en rijdt hij waarschijnlijk hier ergens in Duitsland rond.
Hierna volgden mijn andere motoren.

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller
Gratis teller